Sunday, July 23, 2006

Man ved man er i Jylland når...

- man ikke kan høre om det er Thyge eller Thy der bliver omtalt, og faktisk heller ikke helt kan regne det ud af sammenhængen.

- folk taler om generationsskifte og kalkulerer med at skulle forrente tocifrede millionbeløb vel inden de bliver 30.

- knejterne er så søde at tage flaget ind, og det så næste morgen kommer for en dag at de har hejst et grisehoved op i flagstangen i stedet.

- det der bliver danset til er Erik Grip og Tv2, samt Fede Finn & Funny BoyZ* med sangen Kærligheden brænder i hvilken det uforglemmelige rim bid mig lidt i øret træk mig hurtigt gennem pløret* optræder.

* Ikke alene havde jeg stavet bandnavnet helt galt, jeg havde også fejlciteret. Det er bleven rettet.

17 comments:

cyclonebill said...

Ja, og lærer du nogle seje ord?

Anonymous said...

Heh - hvor i alverden er DU henne i Jylland? *G* Det lyder ikke som mit nabolag i hvert fald.

Lommen said...

@Terse: Heeeey! Hvad er der nu i vejen med TV-2??!

Terse said...

@Nick: Mener du medisterpølse og karbonader, for det er der nok af - sammen med udkogte grøntsager og brun sovs, naturligvis. Og så har vi sat'me slotspilsner nok til mange dage!

@Cyclone: Ja, altså - nu kommer jeg jo selv herfra, så jeg kommer da en masse gode ord i hu, når jeg er hjemme på besøg. Pis'tøj for eksempel.

@Kenneth: Uden for lands lov og ret. Uden for lands lov og ret.

@Lomme: Tv-2 er skam helt fint, men en lille smule trættende på tredie time

cyclonebill said...

Nåh, det er bare genopfriskning. Men ikke for mig - hvad betyder pis'tøj?

Terse said...

@Cyclone: Det kan du ikke regne ud? Og jeg hjalp endda med stavningen - retteligt udtales det [pes'tøv] ...Det er det man tisser med.

Optræder bla. i den rasende ucharmerende, vederstyggelige vending "å slå a pes'tøv sammel" - og det forklarer jeg dig meget ikke hvad betyder!

cyclonebill said...

Arj, for fanden. Når jeg tænker på jysk, så er det sådan noget med at sige "lige over" i stedet for "i lige måde".

Dét der, det er jo skidevulgært. Jeg tager aldrig til Jylland igen.

Terse said...

@Cyclone & Nick: Inden historien bliver lidt for god, må jeg være min hjemstavn loyal. Ret skal være ret, faktisk har jeg aldrig hørt det sagt i ramme alvor. Det er ikke noget man så'n går og siger, og da slet ikke hvis der er kvinder tilstede. Jeg tror mest det falder reddi, reddi sent efter reddi, reddi mange øl.

For eksempel kan ordet også bruges i den meget mere uskyldige sammenhæng hvis man har problemer med prostataen: "fæjl mæ a pes'tøv" - og det er der ret beset heller ikke nogen der ville sige i selskab med kvinder.

Jeg har brødre som er fine nok til at fortælle den slags videre fordi det ved at det morer min lille sorte, brovtende sjæl...

Suzy-Hang-Around said...

Dejlig post, Terse. Men kommentarsporet er endnu bedre. Åh, grine!

Terse said...

@SHA: Ved det godt, de er fantastiske de mænd, på ret så mange planer...

@Nick: Proving my point :o)

cyclonebill said...

Kære brevkasse

Cirka ni timer efter at jeg i går erklærede aldrig at tage til Jylland mere, fik jeg en sms: "Var det ikke noget for jer at komme på endagstur til Silkeborg på torsdag og se Floyd i levende live?"

Hvad skal jeg gøre? Jeg trænger til en pause fra specialet og vil gerne med - men Jylland. Jeg tror jeg synes cykelløb er vigtigere end principper. Er jeg unormal?

Hilsen Stenbukken

Terse said...

Kære Stenbuk
Du skal ikke være urolig. Der er noget arketypisk, og meget charmerende, maskulint over at lade sport gå før principper. Det er skam helt normalt.

Og de er ikke så slemme i Silkeborg, de har en tendens til at sige sletter ikk' istedet for slet ikke. Noget jeg personligt synes er ret nuttet.

Så jeg kan fuldt ud tilslutte mig Nicks råd.

mvh.
brevkassebestyrerinden

Anonymous said...

Kære brevkasse

Tak til jer begge for jeres gode råd. Jeg har tænkt mig grundigt om og besluttet at sige ja tak til invitationen. Det slemme i lugten og det nuttede i sletter ikk' synes at opveje hinanden, og så står jeg tilbage med følelsen af at cykelløb altså er vigtigere end principper. Og alle siger at man skal lytte til sit hjerte - så i morgen går det løs!

Hilsen Stenbukken

PS: Ja, Nick, det er Keith Floyd vi skal se - han skal servere franske hotdogs for cykelrytterne når de kommer i mål. Det er et must.

Anonymous said...

Kære Stenbuk
Kanon! Kan du ikke få en af de hotdogs med hjem? Gerne med en autograf på. Så ville jeg blive rigtig glad.

Hilsen

Nick (aka brevkasse-bz'eren)

cyclonebill said...

Kære Brevkasse-Nick

Desværre havde Keith Floyd nogle uger tidligere brugt lidt for meget muskatnød i en pastasauce og var derfor blevet suspenderet fra pølsevognen - derfor igen hotdog med Floyd-signatur. Ærgerligt - men jeg fortryder dog ikke at jeg tog afsted. Tak igen for jeres råd!

Hilsen Stenbukken

Lommen said...

"Bleven"? Med 'n' til sidst?? Terse - nu med blog skrevet i dialekt... Men det var måske med vilje?

!-)

Terse said...

Det var mest med vilje - when in Rome...

;o)