Wednesday, July 12, 2006

Pros & cons

Der er fordele og ulemper ved regelmæssig motion. Jeg kan for eksempel konstatere at mine svedkirtler er fuldt funktionsdygtige. Ærlig talt har jeg dem lidt mistænkt for at forsøge at imponere mig - eller måske er det bare min krop der går i defense mode og forsøger at overbevise mig om at nu må kvoten da være nået, så gider du godt lis'som holde op med det der!? Min puls kan også knaldes op på hidtil usete højder og hold da op hvor bliver jeg rød i hovedet. Jeg tror rent faktisk at det var af æstetiske hensyn jeg i sin tid opgav det der sportshalløj. Dét og måske det totale fravær af talent.

Pulsen falder efterhånden som man er færdig og den normale ansigtsfarve vender også tilbage pø om pø. Svederiet varer forever. Jeg tog tid den anden dag og 1½ time efter jeg var stoppet svedte jeg endnu. Jeg synes faktisk det er temmelig klamt, men trøster mig med at det skulle være så sundt og udrensende med al det vand man så til gengæld knalder i bøtten. Den lille djævel der sidder på min skulder og hvæser Så gå dog i sauna hvis du er så pisse-begejstret for at svede! har jeg hidtil haft held til at overhøre.

Der findes også andre pay-offs. En nuser instruktør med nydelig popo og en virkelig god stemme for eksempel, og det faktum at der er andre tilstede som er endnu mere håbløse end mig. Det sidste skal man bestemt ikke underkende værdien af. Derudover får jeg det så rart bagefter, altså når svederiet endelig er ophørt. Det psykiske velvære er helt i top og jeg falder dejligt hurtigt i søvn og sover virkelig godt i den fysisk udasede tilstand. For slet ikke at tale om at jeg igen begynder at føle mig ganske tilpas i tøj der ellers var røget nederst i bunken.

Noget der på den anden side er lidt problematisk er, at jeg lige pludselig får så meget energi. Musklerne vil jo bruges igen og jeg bliver helt rastløs af at sidde stille for længe. Og jeg er blevet opmærksom på at en vis ..kropsbevidsthed.. begynder at gøre sig gældende. Men det der er værst er faktisk at jeg er ved at blive så harmonisk. I dag greb jeg mig selv i at udbryde ih du fredsens! Hvad bliver det næste? Milde skaber? Du altforbarmede? Jeg mister totalt min kant hvis det bliver ved.

5 comments:

cyclone bill said...

Hvis du på et tidspunkt udbryder "Må jeg bede om mine himmelblå", så synes jeg du skal holde ind med den motion.

Nick said...

Alternativt vil 'splitte mine bramsejl' være helt i orden og et tegn på, at du går i den rigtige retning.

I øvrigt kender jeg alt for godt til det der med at svede efter træning. Et trick, som virker for mig, er at undlade at drikke vand lige efter, jeg er færdig - måske vente 15-20 minutter. Så når min kropstemperatur som regel at ryge ned omkring de 37 igen, og så sveder jeg ikke helt så længe, synes jeg. Men det er jo et tegn på, at du er i god form, også selvom det måske er lidt ubehageligt og svagt ildelugtende.

Terse said...

@Cyclone: Jeg tror jeg er i sikkerhed for de himmelblå, men jeg kan mærke at jeg tror da du primer og sikke'n kommers svæver lige henover læberne. Er det bekymrende Doktor?

@Nick: Kaptajn Haddock styrer for vildt! Måske jeg bare skulle genopfriske min Tintin...

Og tak for tippet, det forsøger jeg mig med i aften. I øvrigt er det eksessive svederi en familiesvaghed - jeg ville ønske at jeg kunne tro på at jeg er i god form, men den rallen der runger i ørene henover pulsens voldsomme slag, bedrager mig.

Nick said...

Ja, ja, det er jo sundt for dig, siger man. Og den øgede 'kropsbevidsthed' er vel heller ikke sådan at foragte...

Terse said...

- Ikke at foragte, bestemt nej, men en smule distraherende...