Friday, July 07, 2006

Let gang på jord

Jeg bar gårsdagens irritable rastløshed med natten over. Og var også muggen over at der ikke var morgenmad til kontormødet som vanligt. Den ene kollega havde været oppe hele natten med sine umulige unger, en anden var punkteret på vej til job. Vi havde en masse dårligt humør at dele og multiplicere i refleksionen.

En tredie kollega, en ældre herre, kommenterede at han havde set mig udenfor arbejdspladsen i går, og sådan lidt i forsvarsposition replicerede jeg, at jeg skam også havde hilst på ham - om ikke han havde set det? Jo da sagde han - det er sgu så sjældent at smukke unge kvinder hilser på een nu om dage, så det husker man! Han havde det mest charmerende glimt i øjet, så jeg kunne ikke andet end at overgive mig og slå smut med øjnene mens jeg svarede: Det forstår jeg ikke, du er da sådan en flot mand!

Principielt ligger potentialet for sex til grund for al flirten. Og potentialet for sex står og falder med attraktion og begær. Men luften behøver ikke være tung af usagte løfter og uudtalte ønsker. Der behøver ikke falde tvetydige udsagn, åbne spørgsmål, tavse invitationer eller kærtegn kamufleret som tilfældige berøringer.

Flirten kan også være lillebitte og uskyldig. Uden andet potentiale end det der ligger fuldstændigt hypotetisk i et parallelunivers på tværs af tid og sted. Flirten kan også bare være den ganske enkle, uforpligtende, gensidige anerkendelse af den anden som seksuelt væsen. Som attraktiv og begærbar, hvorend teoretisk.

For så kan man opleve at frustrationer opløses i smil, latter og leg. Og dagene bliver så utroligt meget nemmere at gå i, når bagagen bliver lettere.

12 comments:

Nick said...

Ja, der skal ikke altid så meget til, før man bliver lidt glad og tilfreds og synes, at det faktisk måske i virkeligheden er helt okay. Især i den her varme, hvor kroppen opfører sig temmelig underligt.

Terse said...

Mit hår tér sig sært og vil ikke rigtigt beslutte sig, gør sig i noget viltert medusa-noget p.t.

- men kroppen?

Nick said...

Ja, jeg synes da, at min krop sætter ud og laver ulykker i heden. Man bliver kåd og lad på samme tid. Udmattet men sært udholdende. Frisk og frejdig men klæbrig og lidt ulækker i det.

Det med håret kan jeg ikke rigtig snakke med på. Det er mit for kort til, trods alt.

Terse said...

"...Man bliver kåd og lad på samme tid. Udmattet men sært udholdende. Frisk og frejdig men klæbrig og lidt ulækker i det."

- er du klar over hvor meget det der lyder som sex?

Nick said...

What a coincidence...

Terse said...

Uuuh - bliver helt bekymret når du så kategoriserer det under "ulykker"....

Nick said...

'Ulykker' er måske heller ikke det helt rigtige ord at bruge. 'Finurligheder' eller 'spas' er nok bedre.

Terse said...

Aaaarj... 'finurligheder' eller 'spas' er vist heller ikke særlig velvalgt...

Det handler vel i virkeligheden at kroppen sætter ind, ikke ud, og circumventer det kølige, mentale overblik i heden...

Hvilket også ville forklare en del.. øhm... charterromancer.

Nick said...

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at hjernen går på barsel af og til, når termometeret rammer det røde.

Terse said...

Det er sandt. Måske handler den nordeuropæiske arbejdsomhed og og effektivitet måske i virkeligheden ikke ret meget om den protestantiske pligtetik men mere om klimaet...

37g said...

Ikke for at blande mig, men circumventer?? Er "omgår" ikke godt nok?

Flirt er et interessant emne, og det der skrives her er ganske rigtigt. Mere kontroversiel er min påstand om at flirtesproget ofte kammer over hos dem med påhæng.

Det er altså ikke særligt behageligt at modtage al den flirt fra piger med fyren i snor, som jeg jeg har modtaget i mine unge dage. Det var ikke den anerkendende flirt som Terse taler om, det var ala "skal vi ikke bare smutte rundt om gadehjørnet og kneppe - øhh nåee nej, men jeg har da heldigvis min fyr her, og nu er han jaloux, så får jeg lidt sjov og du nogle problemer, hvorefter min elskov vil være bedre, og din elendighed større, ævbæv!"

De parrede stjæler altså sproget fra os singler, og det er sgu problematisk!

Se det var nok en længere debat værd, hvis altså ikke det var så varmt og jeg havde så travlt..

Terse said...

Jo, 'omgår' havde klart været bedre, my bad.

Hvad angår resten er jeg af den klare formening at man ikke råflirter med andre end sin kæreste i selskab med denne. Det er simpelthen illoyalt.

Derudover er flirt jo ikke sprog der tilhører nogen - og man kan jo undlade at flirte tilbage. Alternativt tage benene på nakken hvis man bliver sagesløst beflirtet. Hvilket er en meget ubehagelig situation. Særligt hvis man bare skal have sine sko forsålet.