Sunday, March 12, 2006

Man tager en potageske

Man tager om kyllingens ben i højre hånd, og med et godt greb om vingerne med venstre giver man den et smak! i hovedet ned i huggeblokken, så den er ligger stille når man hugger hovedet af.

Man holder den derefter til blodet er randt af og vingerne er holdt op med at slå. At lade en hovedløs høne rende rundt er noget svineri, for ikke at sige usmageligt og amatøragtigt. Selvom det nok alligevel er sket nu og da, til børnenes frydefulde gru og begejstring.

Derefter dyppes kadaveret i kogende vand og den plukkes. Der lægges et snit i det bløde område over gumpen, samt i den anden ende på halsens underside og inderne tages af. Tarme, æggeledere, mavesæk og lunger smides ud. Hjerte, lever og evt. udannede æg beholdes og rengøres, sammen med kråsen der skæres op og befries for småsten og madrester inden hinden rives af.

Slutteligt klippes vingespidser, hønsefødder og røvhullet af, kadaveret skylles godt igennem og kontrollesres for rester af indvolde (lungerne kan godt være svære at få med) inden halsen trækkes ud af huden og gennem hullet i toppen.

Et voila: kokkerér!

2 comments:

Anonymous said...

Nej nej nej...
Man går ned i Netto. Åbner lågen til frosten, tager en kylling ud og plastikposen af. Afmonterer den de KLAMME indvolde og stopper den i ovnen med salt og peber...og VUPTI...kylling...

L :-)))

Terse said...

Arh men altså! Det' jo overhovedet ikke en autentisk oplevelse det der..

Det' utrolig meget mere tilfredsstillende at spise krapylet når man selv har været med til at slagte det.. Man bliver egentlig mere mæt af det. Også af indmaden som man ikke kunne vælge fra, fordi det er så sundt.

Næeh du - Dengang mor var dreng, i gamle dage, der var alting meget bedre!

;o)