Thursday, September 07, 2006

Yndlingsaversioner #2

En af de ting som pludselig bliver umådeligt nærværende når man bestrider et fuldtidsjob er kantinen. Og kantinemad er bare per definition ikke spændende. Sagen er at det skal være nærende og mættende og billigt. Det kan jeg rent faktisk godt håndtere. Det må også være sin sag at sørge for salatbar, smørrebrød, sandwich og frokostret og en dagens ret til 500+ mennesker. Så jeg kan rent faktisk godt tilgive de rutinemæssige fejl, selvom det er mig en gåde hvordan fisken, alle fisk, som udgangspunkt bliver sej og der bare aldrig, aldrig, aldrig er hverken salt eller peber nok i maden og pastaen altid er splattet væk til udkogt uigenkendelighed.

Men hvad helvede er der med pyntegarnituren? Ligegyldigt hvad der bliver serveret som dagens ret skal der partout sjaskes en kvist persille ovenpå. Og det giver aldrig mening. Aldrig! Spaghetti og kødsovs, persille. Stegt brude m. linser, persille. Wienershnitzel m. kartofler, persille. Frikadeller m. tzatiki, persille. Kalkunkarry m. ris, persille. Selv for den off chance at dild er stand in for den evindelige persille, giver det heller ikke mening; kylling i tomat m. citrondampet pasta, dild. Det værste er når persillen bliver friteret. Hvad_skulle_det_hjælpe? Godt så, nu er persillen klam, fedtet og meningsløs, i modsætning til bare klam og meningsløs - what a treat!

Nej! det ser ikke mere appetitligt ud. Vi ved godt allesammen at dagens ret er varm og at det oftest er det bedste at sige om den! Så hold dog op med den pyntegarniture! Og NEJ, det hjælper ikke at dagens frugt er gratis og at der står tandstikkere på bordene. Overhovedet!

8 comments:

cyclone bill said...

Jeg var ikke lige klar over at du "bestrider et fuldtidsjob". Du skrev noget om et speciale engang, er det skrinlagt eller afleveret?

Det lyder virkelig som et regulært persillehelvede, og du har ved gud godtgjort at det er en skodkantine - "nærende og mættende og billigt".

Men det er altså ikke rigtigt er kantinemad pr. definition er kedelig - jeg har ét sted fået virkelig god kantinemad, og et andet sted var det bare helt OK. Og et tredje sted, hvor jeg bare var gæst nogle dage, var det også ret godt.

Terse said...

Specialet er sat på hold vinteren over, jeg fik simpelthen et tilbud jeg ikke kunne afslå.

Specialet var iøvrigt også rigtig dårligt der hvor det var, så jeg havde under alle omstændigheder tænkt mig at starte forfra. Det kan fint vente...

Kantine er så åbenbart ikke noget der prioriteres her. Desværre!

Nick said...

Microsoft har en glimrende kantine, faktisk. Egmont havde også en god en førhen. ITUs gamle var så katastrofal, at de rent faktisk vovede at servere stegt lever en gang. Jeg mener, fint nok at folk spiser lever, det styrer de selv, men overraskelsen var stor blandt kantinedamerne, da INGEN rørte skidtet. Den nuværende er fuldkommen kønsløs, og KUAs er kun sporadisk bedre, synes jeg. Jeg skal til at tage mad med hjemmefra.

Det der med persillen kan jeg kun give dig ret i.

Terse said...

Jeg er glad for ikke at være alene med persillehadet.

Og tror klart at kantineovervejelser skal med på kortet når jeg engang skal ud og rigtigt søge job.

cyclone bill said...

Altså, nu mener I vel ikke der er noget i vejen med persille i sig selv, vel? Det lyder grusomt at kombinere det med alting, men det kan persillen jo ikke gøre for?

I øvrigt: Nick, jeg tror den gode kantine jeg nævnte, var den samme som Egmonts - bare et andet sted i huset. Det var herligt, bortset fra når der var oksespidsbryst :-(

Og endelig: Kan man godt stille kantinekvalitetskrav når man er til jobsamtale? Jeg skal til 2. samtale om et såkaldt rigtigt job, og ved ikke helt om jeg bliver disket hvis jeg spørger.

Terse said...

Du har ret, Anders - det er ikke persillen det er galt med, men pyntegarnituren. Den stakkels persille blev fanget i krydsilden.

Og tror måske du skal være diskret når du spørger til kantinen. Men det er altså ikke uvæsentligt.

Nick said...

@Anders: Hvad er der nu galt med oksespidsbryst? Og selvfølgelig kan du spørge til kantinen. Det er jo lige så vigtigt som pension, så det er kun rimeligt.

cyclone bill said...

Jeg ved ikke rigtig hvad det er med oksespidsbryst. Måske konsistensen (gummiagtigt i dén kantine, i hvert fald) og så den lidt underligt salte og alligevel ferske ikke-kødagtige smag.