Thursday, May 25, 2006

Pluralisme

Uagtet reglerne falder
  • Drinks
  • Tricks
  • Points
altid med flertals-s, alene fordi ingen af delene i praksis nogensinde forekommer singulært*.

Up-date:
*Hvis det gør, er det meget sørgeligt og så skal man ringe til nogen der elsker én. Hvis man ikke har nogen der elsker én, er det meget sørgeligt og så er manglen på flertals-s'ser FULDSTÆNDIG på sin plads.

2 comments:

Suzy-Hang-Around said...

Okay, ulovlig pluralis til point hermed accepteret - med følgende indvending: Selvom Norge plejer at få nul points (se, hvor omstillingsparat jeg er!) til melodigrampri, er det vel sket at de har fået ét point? Jeg elsker at ordkløve ;-)

Terse said...

Aldeles rimelig indvending dér - en præcisering er på sin plads:

Det der er tale om er 1) Socialiteten indlejret i substantivet 2) Socialiteten omkring substantivet

ad 1) Én af slagsen kalder altid på den næste. Det er aldrig nok med én.

ad 2) De forekommer altid i mellemmenneskelig interaktion.

Man kan eksempelvis godt være mange til at drikke en drinks - så drikker man én hver, men der er mange på bordet =>ad) 2
Man kan også drikke drinks alene, men så er der flere =>ad) 1

For det tilfælde at man helt alene drikker én drink, er det gerne for at styrke sig. Dér er konceptet 'en drink' uden flertals-s på sin plads. Hvis det bliver en vane er det meget sørgeligt.

Med tricks er man jo sammen om at spille dem på hinanden, eller dele dem med hinanden. Hvis man ikke har nogen at dele dem med, eller hvis der ikke bliver spillet nogen tilbage, er det fordi der ikke er nogen der vil lege med én. Det er meget sørgeligt.

På samme måde med melodigrampri. Man er mange sammen om at uddele mange points og man skal helst få mange af dem. Hvis nogen kun får 'et point' uden flertals-s, som Norge i dit eksempel, er det meget sørgeligt. For Norge.