Wednesday, August 02, 2006

Jeg er meget utryg nu

Mit pas udløb i juni måned, men siden jeg først skal det bruge midt på denne måned tænkte jeg at det var bedst ikke at føje spot til skade for de glemsomme, frådende, familieferierende julimasser. Så glemte jeg det selvfølgelig selv. Heldigvis har jeg gode kolleger, så jeg brugte min frokostpause og fik lov at skulke lidt i den anden ende hvis der var brug for det.

Det var der egentlig ikke, sådan umiddelbart. Der var slet ingen kø og jeg havde både penge og papirer klar. Men så var fotoet ikke godt nok, mit hoved var ikke afbilledet i 30-35 mm. højde. Jeg fik aldeles nydelig behandling og anbefalet at rende op til fotoforretningen på Hovedbanegården, så jeg var sikker på at jeg endte med et billede der kunne bruges.

Som sagt så gjort. Det tog kun et kvarter, men da jeg kom tilbage var der selvfølgelig kø, så jeg slog mig ned og begyndte at kigge rundt. Det er et meget strengt rum, der på Halmtorvet. På den ene endevæg er der en mindetavle for den betjent der blev skudt af Blekingegadebanden i 1988. På den anden et forældet kort over København og forstæder. Så er den meget høje disk der, igennem hele rummet, og nummertrækningsmaskineriet, et cafebord med blanketter - men det er sådan set også det.

Altså lige bortset fra to plakater på den lange væg bag disken. Der er en nydelig betjent på hver. Og så står der tre ord med meget store typer. På den ene står der EMPATI TOLERANCE UDRYKNING på den anden VENLIGHED SERVICE ANHOLDELSE.

HVAD? Er det en intern huskeseddel? Forestiller det reklame? Måske en hvervekampagne? Hvad skal de plakater signalere?

- Bliv betjent! Vi servicerer med venlig anholdelse.
- Politiet! Tolerant udrykning med empati.


Min tillid til etaten er for nedadgående.

18 comments:

Claus Dahl said...

Det er en hvervekampagne. De arbejder med at få fat i flere kvinder og non-actionmænd ved at antyde at der også er bløde værdier i politiet oven i de gamle med forbrydere, pistoler og biljagter.

Nick said...

Næææh, det må betyde, at jeg endnu har en chance. Med mindre der er en aldersgrænse, naturligvis...

Terse said...

@Claus: Arh, men altså, konnotationerne bliver er jo total fucked op og skizofrene ...Man kunne naturligvis godt argumentere for at det er lige præcis hvad kvinder og non-actionmænd i virkeligheden er...

@Nick...?

Nick said...

...?

Claus Dahl said...

Det der er fucked up ved det er at std. motivationen tilsyneladende er at lege røvere og soldater.
Men fred være med dem. Her på det indre Vesterbro savner vi de glade jyske drenge der plejer at komme og fjerne narkomanerne.

Terse said...

@Nick: Er du fucked op, skizofren eller muligvis kvinde?

@Claus: std? Sexually transferred disease? Det kunne man selvfølgelig også argumentere for trangen til at lege røvere og soldater var. ...Gad vidst hvor de glade jyske drenge i grunden er blevet af i det hele taget...

Terse said...

Forresten, glem den sidste undren - de er jo i Jylland til høst.

Nick said...

Nej, jeg er jo bare en af de hersens non-actionmænd, der i barndommen gerne ville være betjent (især efter at have set Dempsey & Makepeace). Og så øjnede jeg jo lige muligheden for at komme ind i styrken så mange år senere.

Terse said...

@Nick: Aha, Dempsey & Makepeace... Det var ellers Miami Vice der gjorde det for mig.

Nick said...

Miami Vice var også storslået, men serien manglede helt klart en lækker, blond kvinde med et frækt glimt i øjet. Don Johnson forsøgte, men han fik det aldrig helt til at rykke i mig.

Claus Dahl said...

Std - ja også i den forstand. Nej jeg mente nu bare standard.

Terse said...

@Nick: Åh ja, hvad han ikke gjorde for dig, gjorde han for mig.

@Claus: Arh la li'g wær mæ de dær - jeg synes spareiveren griber om sig.

Claus Dahl said...

Cm'n - it's a free cntry...

Terse said...

Prøv lige og hør her, Claus, bogstaverne bliver jo kede af det. De er sat i verden af en årsag... At du nænner det?!

Claus Dahl said...

Hvis de er så glade for at komme til verden, hvorfor sprøjter de så hele tiden forkert ud af tastaturet? Man skulle tro de var klar over at det ville udløse en besparende modreaktion. Er bogstaver virkelig så dumme? Det lyder ikke helt realistisk når nu ord kan være så kloge...

Terse said...

Den går ikke, Granberg. Det der er en sag mellem dig fingrene. Det er ikke rimeligt at skyde skylden på bogstaverne - et klassisk eksempel på projektion.

Claus Dahl said...

Projektion schmojektion: Færre bogstvr færre typos.

Terse said...

Plebejer! *tsk tsk*